Mazda vybrala nového poskytovatele finančních služeb

Mazda vybrala nového poskytovatele finančních služeb

„Jsem si jist, že spolupráce s renomovanou finanční společností, jako je Credium, bude pro Mazdu velkým přínosem,“ říká Alexej Kiriakovský, generální ředitel společnosti Mazda pro Českou republiku a Slovensko. „Nejen že Credium zajistí kvalitní finanční služby pro naše partnery, tedy celou síť autorizovaných prodejců Mazda, což považujeme za nesmírně důležité i z hlediska budoucího fungování společnosti na českém trhu, ale i zákazníci určitě ocení výhodné akční nabídky, které jsme ve spolupráci s Crediem připravili,“ dodává Kiriakovský.

Společnost Credium, a.s. je nebankovní finanční společnost, která se na českém leasingovém trhu pohybuje od roku 1997. Je ze 100% vlastněna francouzskou společností SOFINCO S.A., která se zaměřuje na poskytování spotřebitelských úvěrů, revolvingových úvěrů, finančního leasingu, outsorcingu a pojištění ve více jak šestnácti zemích Evropy. SOFINCO S.A spolu se společností Credium, a.s. patří do skupiny Crédit Agricole, která je bankovní skupinou, jež ve Francii zaujímá 1. pozici na trhu, v Evropě je třetí největší bankovní skupinou a ve světovém měřítku sedmá podle velikosti kapitálu, dle velikosti celkových aktiv pátá v Evropě a sedmá ve světě. Credium poskytuje v oblasti financování dopravní techniky úvěr, leasing, splátkový prodej včetně komplexního pojištění s výhodnými pojistnými sazbami na nové i ojeté osobní, užitkové, nákladní vozy, autobusy, firemní flotily a motocykly.  Za 1. pololetí roku 2009 zaujímá Credium 3 místo ve statistice „Pořadí společností při financování všech finančních produktů sloužících k financování osobních a užitkových vozů a motocyklů“ zveřejněné Českou leasingovou a finanční asociací. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2008 se společnost posunula z 11. na 10. místo ve statistice „Pořadí společností při financování všech komodit a všech finančních produktů“. V několika posledních letech se značka Credium stala i synonymem pro spotřebitelské bezúčelové financování. Na spotřebitelském trhu se zákazník setkává s nabídkou Credia v oblasti kreditních karet, prodeje zboží na splátky a nejlevnější internetovou půjčkou na cokoliv.

Pro zákazníky značky Mazda připravila společnost Credium velmi výhodné obchodní akce na financování celé modelové řady Mazda, především na nejoblíbenější modely Mazda 3 a 6 a SUV Mazda CX-7.

Luděk Keltyčka, předseda představenstva a generální ředitel Credium, a.s. novou spolupráci okomentoval: „Finacování automobilů Mazda je pro Credium velkou příležitostí dlouhodobé obchodní spolupráce. Jsme rádi, že jsme byli vybráni jako jediná exkluzivní spolupracující společnost v oblasti značkového financování a financování skladových zásob dealerů právě pro značku Mazda, kterou považuji za prestižní a velmi perspektivní na českém trhu. Úzká spolupráce se značkou Mazda naplňuje dlouhodobou strategii společnosti Credium, profilovat se jako finanční společnost pro segment nových osobních a užitkových vozidel.“