Světová premiéra zcela nové, pětidveřové Mazdy3 na Mezinárodním autosalonu v Boloni 2008

Světová premiéra zcela nové, pětidveřové Mazdy3 na Mezinárodním autosalonu v Boloni 2008

Mazda Motor Corporation představí 3. prosince 2008 na Mezinárodním autosalonu v Boloni ve světové premiéře zcela novou Mazdu3 (v Japonsku známou jako Mazda Axela) v karoserii pětidveřový hatchback. Druhá generace tohoto vozu v karoserii hatchback těsně následuje verzi v čtyřdveřovém sedanu, která je v současné době vystavena na Los Angeles Auto Show. Nová pětidveřová Mazda3 sdílí se sedanem sportovní řízení a dynamický design – společně s nabídkou špičkové bezpečnosti a minimálním vlivem na životní prostředí.

To, aby auto maximálně respektovalo životní prostředí, bylo jedním z hlavních cílů během vývoje motorů. Automobilka se zároveň soustředila na aerodynamiku vozu, která je jednou z nejlepších v segmentu a byl kladen už tradiční důraz na použití odlehčených materiálů.

Všechny benzinové motory nové Mazdy3 budou mít ještě menší vliv na životní prostředí – budou totiž  nabízeny s prvním katalyzátorem na světě, který je konstruován pomocí nanotechnologií. Tento nový vývoj dovolí Mazdě snížit používání vzácných kovů jako například platiny.

Nová řada motorů byla udělána evropským zákazníkům na míru a nyní nově obsahuje i nově vyvinutý 2,2litrový turbo diesel – právě představený v nové Mazdě6 – který byl přidám k existujícím benzinovým motorům o objemu 1,6 l a 2,0 l a 1,6litrovém turbodieselu. Nový 2,2litrový turbo diesel je čistý motor s výkonem, spotřebou a kultivovaností na špičce své třídy. Bude nabízen ve dvou variantách – High Power s výkonem 185 koní a Standard Power s výkonem 150 koní. Oba dosahují skvělých výsledků při měření emisí a samozřejmě splňují limity Euro 5. Jak spotřeba, tak emise CO2 se oproti původnímu motoru 2,0 výrazně zlepšily.

Nová Mazda3 hatchback bude odhalena během tiskové konference společnosti Mazda na autosalonu v Boloni, 3. prosince 2008 v 09:00 místního času.