Mazda5 je nyní ještě ideálnějším rodinným vozem

Mazda5 je nyní ještě ideálnějším rodinným vozem

Pokud se soustředíme jen na rodinné hodnoty, Mazda5 je jediným MAV vozem v C-segmentu s posuvnými zadními dveřmi – oboje s velmi působivou šíří otvoru zadních dveří, která dělá 700 mm. Takový prostor umožňuje bez problémů projít třeba matce s miminkem v náručí. Facelift Mazdy5 jde ale v poskytování pohodlí svým pasažérům ještě dále představením posuvných dveří na elektrické ovládání – ty se otevřou a zavřou v méně než pěti vteřinách a automaticky se zastaví pokud narazí na překážku. Ovládají se tlačítkem se sedadla řidiče, tlačítkem na klice dveří nebo na dálkovém odemykání, což je zvlášť pohodlné pro rodiny s dětmi.

Facelift Mazdy5 není jen uživatelsky příjemnější – ale poskytuje také více zábavy za volantem. Benzinový motor MZR o objemu 2,0 litru byl kompletně přepracován má teď elektrickou škrtící klapku a sekvenční časování ventilů (S-VT), což nabízí mohutný točivý moment v daleko nižších otáčkách než dříve a znamená rychlejší reakci na každou změnu rychlosti. Dvě nově představené převodovky – 6stupňová manuální jako standard a 5stupňový automat – dodávají motoru další živost a agilitu.  Navzdory živosti vozu a klasické radosti z jízdy, kterou poskytuje, má nový motor MZR 2,0 o 4 procenta nižší spotřebu paliva než současný motor – to samozřejmě znamená nižší provozní náklady.

Mazda5 Facelift si ponechá unikátně komunikativní interiér své předchůdkyně se systémem skládání sedadel Karakuri a flexibilním interiérem. Dodá novou navigaci a audiosystém pro jestě více zábavy a pohodlí. Má nový DVD navigační systém se 7palcovým multifunkčním dotykovým displejem, který je integrován ve středovém panelu, takže se snáze ovládá. Ten stejný systém pak umožňuje používat parkovací kameru Mazdy5 – parkování s ní je v podstatě radostí. Další novinkou je přípojka na MP3 přehrávač a nový integrovaný CD měnič na 6 CD, který zajistí hodiny nepřetržité hudby. Pokud potřebujete během řízení zůstat v kontaktu se svými blízkými, určitě využijete Bluetooth systém spárování s mobilním telefonem a s ovládáním na volantu.

Abyste si maximálně užili všechny tyto nové prvky výbavy, je interiér Mazdy5 nyní ještě tišší a pohodlnější. Zcela nový multi-rezonátor okolo přívodu vzduchu do motoru snižuje jeho hlučnost a vrstva izolace Thinsulate®, která přibyla v podšívce střechy dramaticky snižuje jízdní hluk. Všechna tato vylepšení zaručí cestujícím daleko větší pohodu při poslouchání hudby nebo třeba při povídání si s dětmi.

Nový přední nárazník a upravené zavěšení zajišťují lepší jízdní komfort a maximální stabilitu i při vysokých rychlostech a nový posilovač brzd zajišťuje precizní odezvu a optimální brzdný efekt.

Facelift Mazdy5 bude v Evropě představen na Motor Show v italské Boloni, která začíná 5. prosince 2007.